EUREGIO Stampodcast – Aflevering 5

De EUREGIO Stampodcast is een podcast van de EUREGIO en EUREGIO Youth over het leven in de Nederlands-Duitse grensregio vanuit het perspectief van de jonge inwoners.

In de vijfde aflevering praten Sina, Marouan en Adrian over het werken aan de beide kanten van de grens – iets wat ze alle drie heel goed kennen. Ze bespreken de voordelen en kansen, maar ze gaan ook in op de vragen wat belangrijk is bij het opzetten van een eigen bedrijf en waar Nederland en Duitsland nog iets van elkaar kunnen leren in de arbeidswereld. Tips&Tricks voor het solliciteren in het buurland mogen natuurlijk niet ontbreken in deze aflevering. Viel Spaß!

Ook voor deze aflevering hebben wij weer een expertinterview gevoerd. We gingen in gesprek met Peter Schildkamp. Hij is projectleider bij de gemeente Enschede voor de euregionale arbeidsmarkt en is bovendien actief voor het servicepunt GrensWerk. Het hele interview kunt u hier als bonusaflevering luisteren.

Luister nu de nieuwe aflevering van onze podcast op alle bekende platformen, o.a. op Anchor, Spotify en Apple Podcasts of meteen hier!

Klik op de knop om de inhoud te laden vanaf anchor.fm.

Inhoud laden