EUREGIO-adviesdag voor grensgangers op 4 oktober in Aalten

In Nederland wonen en in Duitsland werken? Of omgekeerd: in Duitsland wonen en in Nederland werken? Waar moet je bij de stap over de grens op letten? Welke gevolgen heeft een baan in Duitsland voor iemand zelf én voor zijn of haar gezin? Hoe zit het met de zorgverzekering, de belastingen en de pensioenvoorziening?

Wie op zoek is naar antwoorden op deze vragen, kan terecht tijdens de EUREGIO-adviesdag van het GrensInfoPunt op het gemeentehuis in Aalten op 4 oktober. De adviseurs en de experts uit het netwerk voorzien grensgangers en ex-grensgangers van deskundig advies en beantwoorden vragen over bijvoorbeeld de belastingen, het pensioen, sociale zekerheid en ziektekosten.

Tijdens deze adviesdag kunnen geïnteresseerden zich niet alleen uitgebreid laten informeren door experts van het GrensInfoPunt EUREGIO, maar ook advies inwinnen bij diverse instanties, waaronder UWV, Agentur für Arbeit, het Bureau voor Duitse Zaken van de Sociale Verzekeringsbank, Familienkasse en de Nederlandse en Duitse belastingdiensten.

De EUREGIO-adviesdag in het Gemeentehuis Aalten, Markt 7, 7121 CS Aalten begint om 10 uur en eindigt rond 14 uur. Deelname is gratis. Een aanmelding is niet nodig. Vragen over de EUREGIO-adviesdag kunnen ook telefonisch worden beantwoord op (053) 46051-51.

Meer info over toekomstige evenementen en algemene informatie is te vinden op www.gipeuregio.eu.