EUREGIO adviesdag voor grensgangers in Nordhorn

Deelname nu ook zonder aanmelding mogelijk

Geïnteresseerde burgers kunnen op 5 juli tijdens de EUREGIO adviesdag in het Duitse Nordhorn antwoorden krijgen op individuele vragen over grensoverschrijdend wonen en werken. Het aanbod van het GrensInfoPunt (GIP) EUREGIO is gratis.

Op de EUREGIO adviesdag in Nordhorn zullen deskundigen op het gebied van belasting, pensioen en sociale verzekeringen beschikbaar zijn voor voormalige, huidige en toekomstige grenspendelaars voor een persoonlijk gesprek. Nieuw is het aanbod met betrekking tot de Duits-Nederlandse arbeidsmarkt: onder de naam GrensWerk bieden vertegenwoordigers van de grensoverschrijdende arbeidsbemiddeling en de GIP EUREGIO individuele informatie over de mogelijkheden en bijzonderheden van het werken als grensganger. Dit maakt een eerste oriëntatie op de arbeidsmarkt in het buurland mogelijk.

Het evenement in de NINO Hochbau, Nino-Allee 11, begint om 10 uur en eindigt rond 14 uur. Deelname is gratis. Een aanmelding is niet nodig. Vragen over de EUREGIO-adviesdag kunnen ook telefonisch worden beantwoord op (053) 46051-51.

Meer info over toekomstige evenementen, alsook algemene informatie zijn te vinden op www.gipeuregio.eu.

Individuele vragen van grensgangers worden in een persoonlijk gesprek beantwoord.