EUREGIO-adviesdag voor grensgangers in Hardenberg | 10 mei

In Nederland wonen en in Duitsland werken? Of omgekeerd: in Duitsland wonen en in Nederland werken? Waar moet je bij de stap over de grens op letten? Welke gevolgen heeft een baan in Duitsland voor iemand zelf én voor zijn of haar gezin? Hoe zit het met de zorgverzekering, de sociale verzekeringen en de pensioenvoorziening?

Wie op zoek is naar antwoorden op deze vragen, kan terecht tijdens de EUREGIO-adviesdag van het GrensInfoPunt op het gemeentehuis in Hardenberg op 10 mei. De deelname is gratis. De adviseurs en de experts uit het netwerk voorzien grensgangers en ex-grensgangers van deskundig advies en beantwoorden vragen over bijvoorbeeld de belastingen, het pensioen, sociale zekerheid en ziektekosten.

´Als je in Duitsland woont en in Nederland werkt, is het soms lastig om het Nederlandse pensioensysteem te begrijpen. Het helpt enorm als je iemand uitleg kunt geven aan de hand van papieren die hij of zij heeft gekregen. Dan wordt het veel overzichtelijker en weet je ook waar je aan toe bent als je met pensioen gaat´. Aldus Herman Lammers, adviseur bij het GrensInfoPunt.

Tijdens dit spreekuur kunnen geïnteresseerden zich niet alleen uitgebreid laten informeren door experts van het GrensInfoPunt EUREGIO, maar ook advies inwinnen bij diverse instanties, waaronder UWV, Agentur für Arbeit, ,het Bureau voor Duitse Zaken van de Sociale Verzekeringsbank, Familienkasse, Krankenkasse AOK en de Nederlandse en Duitse belastingdiensten.

 De EUREGIO-adviesdag in het Gemeentehuis Hardenberg, Stephanuspark 1, 7772 HZ Hardenberg begint om 10 uur en eindigt rond 14 uur. Deelname is gratis. Geïnteresseerden kunnen zelf hun gewenste afspraak tussen 10.00 en 12.00 uur boeken onder “spreekuren” op www.gipeuregio.eu. Vanaf 12.00 uur is er vrije inloop. Vragen over de EUREGIO-adviesdag kunnen ook telefonisch worden beantwoord op (053) 4605151.

Meer info over toekomstige evenementen en algemene informatie is te vinden op www.gipeuregio.eu.

GIP EUREGIO Spreekuur Sprechstunde © GIP EUREGIO

Individuele vragen van grenspendelaars worden in een persoonlijk gesprek beantwoord. © GIP EUREGIO