EUREGIO adviesdag voor grensgangers in Bocholt op 20 april 2023

Deelname nu ook zonder inschrijving mogelijk

Geïnteresseerde burgers kunnen op 20 april tijdens de EUREGIO adviesdag in Bocholt/DE antwoorden krijgen op individuele vragen over grensoverschrijdend wonen en werken. Het aanbod van het GrensInfoPunt (GIP) EUREGIO is gratis.

Op de EUREGIO adviesdag in Bocholt zullen deskundigen op het gebied van belasting, pensioen en sociale verzekeringen beschikbaar zijn voor voormalige, huidige en toekomstige grenspendelaars voor een persoonlijk gesprek. Nieuw is de deelname van de Duitse Familienkasse, dat voorlichting geeft over Kindergeld (kinderbijslag) en Kinderzuschlag (kindertoeslag) en ook nieuw GrensWerk, een samenwerkingsverband van de Agentur für Arbeit, het UWV, de gemeente Enschede en de EUREGIO op het gebied van arbeidsbemiddeling in zowel Duitsland als Nederland. Michael Paskert, adviseur van EURES en GrensWerk, vat de voordelen voor werkzoekenden als volgt samen: “GrensWerk is het knooppunt voor de arbeidsmarkt in het buurland. Een snelle check van het CV, een directe lijn naar geïnteresseerde werkgevers of informatie over internationale financieringsinstrumenten zijn slechts enkele aspecten van het advies van onze arbeidsmarktexperts.”

De adviesdag in het Hotel Europa-Haus Bocholt, Adenauerallee 59, begint om 14 uur en eindigt rond 18 uur. Deelname is gratis. Geïnteresseerden kunnen zelf hun gewenste afspraak tussen 14 en 16 uur boeken onder “spreekuren” op www.gipeuregio.eu. Vanaf 16 uur is er vrije inloop. Vragen over de adviesdag kunnen ook telefonisch worden beantwoord op (053) 4605151.

Meer info over toekomstige evenementen, alsook algemene informatie zijn te vinden op www.gipeuregio.eu.

GIP-EUREGIO-Sprechstunde_Spreekuur

Tijdens het EUREGIO spreekuur worden individuele vragen van grenspendelaars beantwoord © GIP EUREGIO