Duitse scholieren ontdekken kansen in Twente

Scholieren (15/16 jaar) van het St. Antonius Gymnasium uit Lüdinghausen zijn in juni op snuffelstage in Twente. In een vol programma, verdeeld over veertien dagen, ontdekken ze wat de regio allemaal te bieden heeft. Ze bezoeken Techniekpact Twente, Saxion Hogeschool en de Universiteit Twente waar ze o.a. masterclasses volgen. Ook gaan ze langs bij interessante bedrijven uit de regio zoals Thales, DCW, Cofano, Takeaway.com en de Technology Base. Doel is om de leerlingen te laten zien wat Enschede en Twente te bieden hebben na de middelbare school: ook voor jonge inwoners van over de grens.

Grenzeloze oriëntatie op studie en werk
De leerlingen van het St. Antonius Gymnasium doen ieder jaar een ‘snuffelstage’ bij werkgevers in Duitsland om zo een betere keuze voor een vervolgopleiding te maken. Dit jaar is er ook een groep leerlingen die graag wil ontdekken wat Twente te bieden heeft, omdat onze regio zo dichtbij ligt.

Inkijkje in grensoverschrijdende samenwerking
Naast bezoeken aan de verschillende hogescholen en bedrijven, kregen de scholieren op hun eerste dag in Enschede ook een inkijkje bij de gemeente Enschede en de EUREGIO. Hier leerden ze meer over de grenzeloze samenwerking in ons Euregio-gebied en waarom dat zo belangrijk is. Ook werden ze gewezen op het jongerenproject “Euregio Youth” van de EUREGIO. Euregio Youth is een platform speciaal voor jongeren, die zich actief voor de Nederlands-Duitse samenwerking (willen) inzetten en zo de jonge stem in de grensregio vertegenwoordigen.

De scholieren uit Lüdinghausen doen over twee jaar eindexamen. Wie weet zien we ze daarna terug in Twente!

Bron: gemeente Enschede

Bezoek-Duitse-scholieren.jpg