Workshopreeks ‘Binnenstad voor iedereen’

De gezamenlijke Nederlands-Duitse workshopserie ‘Binnenstad voor iedereen’ – een Interreg-project gefinancierd met EU-fondsen – vindt binnenkort plaats in verschillende gemeenten in de EUREGIO. Hier vindt u een overzicht van alle data, tijden en focusonderwerpen.

 1. Vreden en Winterswijk: 12.03. / 19.03.24 (13.30 – 17.30 uur)
  Onderwerp: Verblijfskwaliteit
 2. Ahaus en Haaksbergen: 16.04. /23.04.24 (13.30 – 17.30 uur)
  Onderwerp: Winkelen
 3. Emsdetten en Oldenzaal: 21.05. / 28.05.24 (13.30 – 17.30 uur)
  Onderwerp: Horeca
 4. Bocholt en Borculo: 02.07. / 09.07.24 (13.30 – 17.30 uur)
  Onderwerp: Vrije tijd

De acht workshops zullen in de meeste gevallen op het gemeentehuis beginnen, na een welkomstwoord vanuit de gemeente met een keynote van een uur (incl. vragen) door professor Gert-Jan Hospers en/of Jens Imorde.

De workshop wordt dan een ‘walkshop’ van ongeveer twee uur. Tijdens een begeleide wandeling door de binnenstad worden samen met de deelnemers succesvolle (maar liefst ook mislukte) barrièrevrije oplossingen geinventariseerd. De grensoverschrijdende blik is van belang, want zo kun je van elkaar leren, vanuit ‘de praktijk voor de praktijk’. Gert-Jan Hospers heeft een oudersdompak bij zich waarmee het mogelijk is om een reis naar een vergrijsde toekomst te maken. Daarnaast wordt aan de gastgemeente gevraagd om op de dag van de workshop twee rolstoelen beschikbaar te hebben. Zo wordt het mogelijk gemakt om op een praktische manier te ervaren hoe de binnenstad aanvoelt voor en overkomt bij mensen die niet meer (goed) kunnen lopen.

U kunt zich inschrijven voor alle workshops. Stuur daartoe een e-mail met de gegevens van de personen die deelnemen naar:
hochbahn@imorde.de en/of hospers@stad-en-regio.nl

Dit project wordt gesteund door het Interreg Kleinprojectenfonds binnen het thema ‘governance’, met middelen uit het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO).