Certificaat Euregioprofielschool voor Anne-Frank-Realschule in Ahaus

Nadat de Anne-Frank-Realschule tijdens een feestelijke bijeenkomst in Münster al door Regierungsvizepräsident Dr. Ansgar Scheipers en Hellmuth Van Berlo van de  Taalunie als EUREGIO-profielschool was aangewezen, bezocht Christoph Almering,  directeur-bestuurder van de EUREGIO, op 24 februari 2023 de school en overhandigde het bijbehorende certificaat.

Christoph Almering benadrukte de veelzijdige activiteiten van deze middelbare school in de EUREGIO. De belangstelling van de leerlingen voor de uitwisseling met Nederland blijkt duidelijk uit de keuze voor Nederlands als vierde hoofdvak. Er zijn uitwisselingsscholen in Winterswijk, Haaksbergen, Ermelo en Breda. Naast de traditionele deelname van de Anne-Frank-Realschule aan de 4 mei herdenking in Haaksbergen, de Nederlandse herdenkingsdag voor de slachtoffers van het nationaal-socialisme, staan ook analoge en digitale projecten in het kader van de “Tolle Woche Enschede” of een grensoverschrijdend lesproject in het Zwillbrocker Venn op de agenda van de school.

Daarnaast informeerde de directeur-bestuurder zich over het Europese profiel van de school en was hij enthousiast over de bestaande samenwerkings- en uitwisselingsprogramma’s, die vooral na corona van groot belang zijn voor de interculturele vorming van jongeren.

(Bron van de originele Duitse tekst: Anne-Frank-Realschule)

230313_AnneFrankRealschule

© Anne-Frank-Realschule Ahaus