Münster neemt voorzitterschap van stedennetwerk MONT over

Versterking van innovatie, economische groei en wetenschap in de Nederlands-Duitse grensregio

De stad Münster heeft het voorzitterschap van het grensoverschrijdende stedennetwerk MONT (Münster, Osnabrück, Netwerkstad Twente) overgenomen. Tijdens een “Spitzengespräch” van de aangesloten gemeenten op 24 mei 2024 droeg locoburgemeester Margreet Overmeen-Bakhuis van Almelo het voorzitterschap over aan burgemeester Markus Lewe van Münster. Almelo, dat tot de regio Twente behoort, was de afgelopen twee jaar voorzitter van de commissie.

“MONT heeft uitstekende troeven en staat voor grenzeloze innovatie, economische groei en wetenschap”, zei Lewe tijdens de bijeenkomst in Almelo. “Ik kijk ernaar uit om de komende twee jaar voort te bouwen op de successen tot nu toe en samen de MONT-strategie verder te ontwikkelen om onze stedendriehoek beter te profileren in de Europese concurrentie tussen regio’s.”

Met deze samenwerking pakken de aangesloten steden gezamenlijk de huidige sociale en economische uitdagingen in de Duits-Nederlandse regio aan. Afgelopen herfst ondertekenden de deelnemers een aangepast strategiedocument, dat de hoofdthema’s “duurzame mobiliteit en bereikbaarheid”, “regionale innovatie” en “marketing/branding” omvat. Daarnaast richten de aangesloten gemeenten zich steeds meer op het onderwerp “klimaatbescherming en het omgaan met de gevolgen van klimaatverandering”.

Bron: Stadt Münster