COVID-19 Update – 2 oktober 2020

Corona-maatregelen aangescherpt

Vanwege het oplopende aantal coronabesmettingen zijn de maatregelen in Nederland en Duitsland weer aangescherpt. Ook wordt nu in Nederland dringend geadviseerd een niet-medisch mondkapje te dragen in gebouwen toegankelijk voor het publiek. In Duitsland was dit al verplicht.
De belangrijkste nieuwe Nederlandse maatregelen lees je hier: https://frama.link/TsEUW3tD
Ook in Duitsland zijn deze week strengere maatregelen afgekondigd. Deze moeten door iedere deelstaat individueel worden ingevoerd. Voor de deelstaten aan de grens met Nederland, vind je hier de actuele informatie:
Noordrijn-Westfalen https://frama.link/Z3jP1Gh3 en Nedersaksen https://frama.link/gv5P6p0T
De grens in beide deelstaten is open. Dit weekend echter worden Duitse toeristen opgeroepen niet naar Nederland te komen om te shoppen. Rond de dag van de Duitse eenheid, zaterdag 3 oktober, is het normaal gesproken een gezellige drukte in grenssteden zoals Enschede en Winterswijk. Die drukte moet nu dus even gemeden worden.
–UPDATE, 03.10. Duitsland heeft gisteren de meeste Nederlandse gebieden tot risicogebied verklaart, daaronder ook Drenthe, Overijssel en Gelderland. https://www.nederlandwereldwijd.nl/…/reizen/reisadvies Meer info over wat dit concreet betekent voor de grenzen met Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen, volgt binnenkort.
COVID-19_Update_-_02_Oktober_2020