COVID-19 Update – 6 september 2021

Nederland verandert de kleurcode van Duitsland van groen naar geel. Ook al is Duitsland geen hoog risicogebied heeft de aanpassing wel gevolgen voor het reizen van Duitsland naar Nederland: voor de inreis moet een coronabewijs (vaccinatiebewijs, herstelbewijs of negatieve test) kunnen worden getoond. Dit geldt vanaf 6 september 2021 voor personen vanaf 12 jaar.

Grenswerkers, studenten en scholieren hoeven geen coronabewijs zoals boven genoemd laten zien, als zij kunnen aantonen dat zij in het ene land wonen en in het andere werken, studeren of naar school gaan. Dit kan door documenten zoals een huurcontract, arbeidsovereenkomst of bewijs van inschrijving worden aangetoond. Voor reizigers die minder dan 12 uur de grens over gaan gelden dezelfde regels.

Personen die met de motor of auto in Nederland inreizen en niet voor werk of studie hoeven evenals geen coronabewijs te laten zien als zij voldoen aan:

  • U minder dan 12 uur in Nederland verblijft; of
  • U voor uw komst naar Nederland minder dan 12 uur in een COVID-risicoland/gebied bent geweest; of
  • U vóór binnenkomst in Nederland in een COVID-veilig land was.

Meer informatie (Engels): https://www.government.nl/topics/coronavirus-covid-19/visiting-the-netherlands-from-abroad/travelling-in-the-border-region