Covid-19 Update – 29 maart 2021

Actuele informatie over de “Corona Notbremse” in Nedersaksen en Noordrijn-Westfalen, die geldig is vanaf 29 maart. De zogenoemde noodrem treedt in werking wanneer de in Duitsland gehandhaavde incidentiewaarde gedurende drie opeenvolgende dagen meer dan 100 bedraagt.

Tijdens de verscherpte maatregelen geldt voor beide Duitse deelstaten dat een bezoek in de detailhandel of in een tuincentrum onder de voorwaarde van een dagelijks negatieve snelest, niet wenselijk, maar in principe mogelijk is.

In Nedersaksen mogen één huishouden en één andere persoon bijeenkomen als het aantal binnen drie opeenvolgende dagen meer dan 100 bedraagt. Kinderen tot 6 jaar worden niet meegeteld. Er zijn geen uitzonderingen voor de paasdagen.

  • Verdere informatie voor de deelstaat Nedersaksen vindt u hier.

In Noordrijn-Westfalen mogen één huishouden en nog één persoon samenkomen in geval van een noodrem. Kinderen tot 14 jaar zijn uitgezonderd van deze regeling. Voor de paasperiode van 1 tot 5 april mogen twee huishoudens met maximaal vijf personen bijeenkomen.

  • Verdere informatie voor de deelstaat Noordrijn-Westfalen vindt u hier.

Reizen tijdens de paasvakantie

Duitsland en Nederland raden toeristische reizen sterk af. Aangezien beide landen elkaar als risicogebied hebben geclassificeerd, is quarantaine verplicht.

Als u Nederland per vliegtuig binnenkomt, moet u een negatieve coronatest kunnen voorwijzen, maar dit is geen vervanging voor de quarantaine. In principe moet je tien dagen in quarantaine blijven nadat je het land bent binnengekomen, maar je kunt deze periode na 5 dagen inkorten door negatief te testen.

  • Meer informatie over reisbeperkingen in Nederland vindt u hier.

Hetzelfde geldt voor reizigers uit Nederland die naar Duitsland komen. Daarnaast moet echter een digitale aangifte van binnenkomst worden gedaan.

  • Meer informatie over reisbeperkingen in Duitsland vindt u hier.
  • De digitale inschrijving vindt u hier.
COVID-19_Update_-_29_Maart_2021