COVID-19 Update – 28 juni 2021

Met ingang van 27 juni 2021 wordt Nederland door het Duitse Robert Koch Instituut niet langer als coronarisicogebied aangemerkt. Uitgezonderd van deze versoepeling zijn de overzeese gebieden van het Koninkrijk der Nederlanden Aruba en Sint Maarten, die als eenvoudige risicogebieden blijven gelden. Deze wijziging betekent dat reizen tussen Nederland en Duitsland weer grotendeels zonder beperkingen mogelijk is. Dit houdt ook in  dat de eerdere test- en quarantaineverplichting voor terugkerende reizigers uit Nederland niet langer van toepassing is. Ook hoeven mensen die op de landweg vanuit Nederland Duitsland in komen zich niet langer te laten registreren voor binnenkomst in Duitsland en een negatief test- of vaccinatiebewijs voor te leggen.

Ondanks de versoepelingen roepen beide regeringen nog op om voorzichtig te blijven en de afstands- en hygiëneregels in acht te nemen. Ook geldt er in Duitsland op veel plekken de plicht tot het dragen van een medisch mondmasker.

De corona-regels in Nederland en Duitsland veranderen op dit moment regelmatig. Wij doen ons best om u er zo goed mogelijk over te informeren. Let wel altijd in eerste instantie op de actuele informatie van de overheid van beide landen. De contactdata van de overheidsinstanties vindt u op de website van de GrensInfoPunten.

Zie voor info en uitzonderingen (bijv. vluchten vanuit Nederland naar Duitsland):

https://www.nederlandwereldwijd.nl/landen/duitsland/reizen/reisadvies

https://www.auswaertiges-amt.de/de/ReiseUndSicherheit/niederlandesicherheit/211084

COVID-19_Update_-_28_Juni_2021