Covid-19 Update – 26 januari 2022: Versoepelingen in Nederland

De versoepelingen die de Nederlandse regering dinsdagavond heeft aangekondigd, hebben vooral gevolgen voor de horeca en de culturele sector. Er zijn ook nieuwe regels voor sportevenementen en het quarantaineadvies is verandert. Deze veranderingen zijn van toepassing vanaf woensdag 26 januari 2022.

Horeca en cultuur

De horeca en culturele faciliteiten mogen weer tot 22.00 uur openen. Wie van zijn plek opstaat moet en mondkapje dragen. Voor de toegang geldt de 3G-regel: bezoekers moeten een geldig vaccinatiebewijs, een bewijs van herstel of een negatieve test kunnen tonen. Evenementen zonder vaste zitplaats, zoals festivals, zijn nog niet toegestaan.

Sportevenementen

Bij sportevenementen is weer publiek toegestaan, met beperkingen wat het aantal bezoekers betreft. Voor evenementen binnenshuis bedraagt het maximum aan bezoekers 1250 personen. Buiten is een derde van de oorspronkelijke capaciteit toegestaan. Deze capaciteitsbeperkingen gelden ook voor kunst- en culturele evenementen.

Quarantaine

Personen jonger dan 18 jaar hoeven niet langer in quarantaine als zij contact hebben gehad met een persoon die positief is getest. Personen met een essentiële taak zijn in dit geval ook vrijgesteld van quarantaine. Iedereen die meer dan een week geleden een boosterprik heeft gekregen of minder dan 8 weken geleden zelf positief is getest, hoeft ook niet langer in quarantaine na contact met een besmet persoon. Deze bepalingen zijn alleen van toepassing als u zelf geen symptomen hebt.

Bron: https://www.rijksoverheid.nl/actueel/nieuws/2022/01/25/open-tenzij-bijna-alles-open-tot-22.00-uur

Covid 19 Social Media_Canva