COVID-19 Update – 14 mei 2021

+++++++ Update: 26-05-2021 +++++++

De belangrijkste punten voor grensgangers en grenspendelaars op een rijtje :

  • Geen verplichting tot registratie en geen quarantaineverplichting.
  • Bewijsplicht: u moet zich twee keer per week laten testen. Deze test kan ook na binnenkomst worden afgenomen, bijvoorbeeld op de werkplek. De regel dat de test niet meer dan 48 uur voor de binnenkomst mag zijn afgenomen, is in dit geval niet van toepassing. Het is alleen nodig te bewijzen dat de tests twee keer per week plaatsvinden.
  • Bovendien moet de betrokkene bewijzen dat hij/zij in aanmerking komt als grensganger/-pendelaar. Daartoe moeten grensgangers/-pendelaars een in het Duits of Engels gesteld certificaat bij zich hebben dat hun status bevestigt (bv. certificaat van werkgever, school, enz.).

+++++++++++++++++++++++++++++

Sinds donderdag 13 mei 2021 is een nieuwe federale verordening van kracht, die registratie, tests, controle en quarantaine voor binnenkomst in Duitsland regelt.

Op de website van het GrensInfoPunt vindt u een samenvatting van de meest relevante punten van de nieuwe verordening voor het grensverkeer Nederland – NRW en Nederland – Nedersaksen: Coronavirus en grensganger – GrensInfoPunten (grenzinfo.eu).

Een overzichtssite van ons COVID-19 nieuws met nuttige links vindt u hier https://www.euregio.eu/covid-19/.

COVID-19_Update_-_15_Mei_2021