Covid-19 Dashboard voor de Nederlands-Duitse grensregio

Op 8 april hebben de Nederlandse provincies Gelderland, Limburg en Overijssel een nieuwe website gelanceerd met een overzicht van de besmettingscijfers aan de grenzen van de Nederlandse gemeenten en de Duitse Kreise. Het Covid-19-dashboard is toegankelijk op de volgende site: www.grenspostdusseldorf.nl/coronadashboard.

Aanvullend op de infectiecijfers in de grensregio’s bevat het Covid-19 Dashboard een overzicht van de totale infecties in Nederland en Duitsland.

De gegevens zijn afkomstig van het Robert–Koch-Instituut (RKI), het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) in Nederland en de Johns-Hopkins Universiteit. Met het oog op de vergelijkbaarheid van de gegevens wordt de informatie op dezelfde manier gepresenteerd, met een grafiek, een kaartoverzicht en absolute cijfers. Dit geeft snel en gemakkelijk een duidelijk beeld van de huidige situatie.

Vooral nu de coronamaatregelen in beide landen steeds worden aangepast aan de actuele infectiecijfers, kan dit platform een perspectief bieden voor toekomstige maatregelen.

Covid-19_Dashboard_Border_Area_Screenshot