Afsluitbijeenkomst Waterrobuuste Steden

In Oost-Nederland en Nordrhein-Westfalen zijn de laatste jaren steeds vaker weersextremen vastgesteld. Onder andere Münster kreeg in juli 2014 te maken met extreme neerslag en ook de droge zomer van het jaar 2018 had veel impact op alle gemeenten in het grensgebied. Daarom werken binnen het INTERREG-project ‘’Waterrobuuste Steden’’ de waterschappen Rijn en IJssel en Vechtstromen en de steden en gemeenten Bocholt, Münster, Hengelo (Ov.) en Zutphen samen aan maatregelen die steden waterrobuust maken. Deze samenwerking is ook hard nodig, want een regenbui stopt immers niet bij de grens.

Het Duits-Nederlandse INTERREG project Waterrobuuste Steden is inmiddels bijna afgerond en de 6 deelnemende partners hebben de afgelopen drie jaar samengewerkt aan maatregelen om klimaateffecten in hun steden beter op te kunnen vangen. Op 19 mei werd een afsluitend symposium in Hengelo georganiseerd, waarbij de Duitse en Nederlandse partners de uitgevoerde maatregelen presenteerden.

Het INTERREG V – project ‘’Waterrobuuste Steden’’ wordt gefinancierd door de Europese Unie. Verder ondersteunen het Wirtschaftsministerium van Noordrijn-Westfalen, de provincies Gelderland en Overijssel en de deelnemende steden en gemeenten en waterschappen het project.

Bekijk de projectfilm om meer over dit project te weten te komen:

YouTube

Door de video te laden, gaat u akkoord met het privacybeleid van YouTube.
Meer informatie

Video laden