24 november 2022 | Grensoverschrijdende netwerkbijeenkomst fiets en multimodale mobiliteit

In het kader van het INTERREG-project Croco en het in 2018 ondertekende Memorandum Oost-Nederland – Münsterland zal op donderdag 24 november 2022 in Hotel Restaurant Driland in Gronau de grensoverschrijdende netwerkbijeenkomst fiets en multimodale mobiliteit plaatsvinden. Tijdens de bijeenkomst zal er een uitwisseling plaatsvinden over de grensoverschrijdende mogelijkheden en behoeften omtrent de thema’s fiets en mobiliteit.

 De thema’s fiets en mobiliteit spelen in het kader van Croco en het Memorandum een grote rol. Ten aanzien van de energie- en klimaatuitdagingen is dit des te meer het geval. Daarom vindt binnen het project Croco op 24 november 2022 in Hotel Restaurant Driland de Duits-Nederlandse netwerkbijeenkomst fiets plaats. Tijdens de bijeenkomst zullen actuele ontwikkelingen van het fietsbeleid in Duitsland en Nederland besproken worden. Naast presentaties van sprekers van het verkeersministerie NRW en de provincies Gelderland en Overijssel zullen er aansluitend workshops plaatsvinden. Het doel van de bijeenkomst is om het potentieel en de behoeften omtrent grensoverschrijdende mobiliteit te verkennen.

In het project Croco en het Memorandum Oost-Nederland – Münsterland, werken de provincies Gelderland en Overijssel, de regio’s Twente en Achterhoek, Stadt Münster, de Kreise Borken, Coesfeld, Steinfurt en Warendorf, de Bezirksregierung Münster en de EUREGIO op basis van het in 2018 ondertekende Memorandum Oost-Nederland – Münsterland grensoverschrijdend samen. Meer informatie over het project Croco en het Memorandum Oost-Nederland – Münsterland vindt u op www.euregio.eu/memorandum.

Memoraund Oost Nederland Münsterland Grensoverschrijdende Netwerkbijeenkomst Fiets En Multimodale Mobiliteit 1
Memoraund Oost Nederland Münsterland Grensoverschrijdende Netwerkbijeenkomst Fiets En Multimodale Mobiliteit 2