21 september | Nieuwe adviesdag voor grenspendelaars in Glanerbrug

Geïnteresseerde burgers kunnen op 21 september tijdens de EUREGIO adviesdag in Glanerbrug antwoorden krijgen op individuele vragen over grensoverschrijdend wonen en werken. Het aanbod van het GrensInfoPunt EUREGIO is gratis.

Op de EUREGIO adviesdag zullen deskundigen op het gebied van belasting, pensioen en verzekeringen beschikbaar zijn voor voormalige, huidige en toekomstige grenspendelaars voor een persoonlijk gesprek. Vertegenwoordigers van de SVB/BDZ (Bureau voor Duitse Zaken), de Nederlandse en Duitse belastingdienst, het team GWO, UWV, Menzis, de Familienkasse en het GrensInfoPunt (GIP) EUREGIO zullen in Glanerbrug aanwezig zijn.

Momenteel ligt de nadruk op de Corona uitzonderingsregels en homeoffice. “Voor de sociale verzekeringen gelden de uitzonderingsregels nog tot en met 31 december 2022”, zegt Coen van Dijk, adviseur bij het GIP EUREGIO. “Het is nu een goed moment om na te gaan welke de gevolgen zullen zijn per 1 januari 2023 voor uw eigen situatie.”

Het evenement op 21 september in het Vergadercentrum Terhaar-sive-Droste, Gronausestraat 1258-1260, Glanerbrug begint om 10 uur en eindigt rond 14 uur. Deelname is gratis, maar afspraak vooraf is verplicht. Geïnteresseerden kunnen zelf hun gewenste afspraak boeken onder “Spreekuren” op www.gipeuregio.eu. Vragen over de adviesdag kunnen ook telefonisch worden beantwoord op (053) 46051-51.

Meer data voor evenementen, alsook algemene informatie zijn te vinden op www.gipeuregio.eu.

20220518-EUREGIO-Sprechstunde-EUREGIO-spreekuren