19 oktober | EUREGIO adviesdag voor grenspendelaars in Bocholt

Geïnteresseerde burgers kunnen op 19 oktober tijdens de EUREGIO adviesdag in het Duitse Bocholt antwoorden krijgen op individuele vragen over grensoverschrijdend wonen en werken. Het aanbod van het GrensInfoPunt EUREGIO is gratis.

Op de EUREGIO adviesdag zullen deskundigen op het gebied van belasting, pensioen en sociale verzekeringen beschikbaar zijn voor voormalige, huidige en toekomstige grenspendelaars voor een persoonlijk gesprek. Vertegenwoordigers van de SVB/BDZ (Bureau voor Duitse Zaken), de Nederlandse en Duitse belastingdienst, de Duitse Rentenversicherung, de Familienkasse en het GrensInfoPunt (GIP) EUREGIO zullen in Bocholt aanwezig zijn.

Momenteel ligt de nadruk op de Corona uitzonderingsregels en homeoffice voor grensgangers. “Voor de sociale verzekeringen gelden de uitzonderingsregels nog tot en met 31 december 2022”, zegt Coen van Dijk, adviseur bij het GIP EUREGIO. “Het is nu een goed moment om na te gaan wat de gevolgen zijn per 1 januari 2023 voor uw eigen situatie.”

Het evenement in het hotel Europa-Haus Bocholt/D, Adenauerallee 59 begint om 14 uur en eindigt rond 18 uur. Deelname is gratis, maar een afspraak maken vooraf is verplicht. Geïnteresseerden kunnen zelf hun gewenste afspraak boeken onder “Spreekuren” op www.gipeuregio.eu. Vragen over de adviesdag kunnen ook telefonisch worden beantwoord op (053) 4605151.

Meer data voor evenementen, alsook algemene informatie zijn te vinden op www.gipeuregio.eu.

Individuele vragen van grenspendelaars worden in een persoonlijk gesprek beantwoord. (Credit: GIP EUREGIO)