16 juni | GIP EUREGIO | Digitaal spreekuur | Werken in Duitsland: welke gevolgen heeft dat?

Wonen in Nederland en werken in Duitsland? Voor veel inwoners van de grensstreek is dat dagelijkse koek: zij steken elke dag de grens over om in het buurland aan de slag te gaan. Daarbij ontstaan veel vragen – die het GrensInfoPunt van de EUREGIO kan beantwoorden.

Wat komt er allemaal bij kijken wanneer je in Duitsland werkt? Hoe zit het met de belastingaangifte wanneer je binnen één kalenderjaar in Nederland en Duitsland hebt gewerkt? Wat zijn de gevolgen voor je pensioen wanneer je jarenlang niet alleen in Nederland, maar ook in Duitsland werkzaam bent geweest?

Als gevolg van de coronapandemie kan het GrensInfoPunt EUREGIO geen spreekuren op locatie meer aanbieden. Daarvoor in de plaats worden nu maandelijks digitale spreekuren georganiseerd, waarvoor geïnteresseerden zich vooraf aan kunnen melden. Aan deelname zijn geen kosten verbonden.

Op 16 juni organiseert het GrensInfoPunt van EUREGIO twee digitale spreekuren, nl. voor :

  • Sociale zekerheid en arbeidsrecht
  • Belastingen

Tijdens het digitale spreekuur “Sociale zekerheid en arbeidsrecht” geeft het GrensInfoPunt van de EUREGIO antwoord op alle vragen van voormalige en huidige grenspendelaars omtrent wonen en werken in het buurland. Werkgevers en werknemers kunnen er terecht met hun vragen over onder andere sociale zekerheid en arbeidsrecht. Ook mensen die zijn geïnteresseerd in een baan in Duitsland, kunnen hier hun vragen stellen. Naast adviseurs van het GrensInfoPunt zijn er vertegenwoordigers van de Sociale Verzekeringsbank (Bureau voor Duitse Zaken) aanwezig.

Tijdens het digitale spreekuur “Belastingen” geven het GrensInfoPunt van de EUREGIO en vertegenwoordigers van de Belastingdienst en het Duitse Finanzamt antwoord op alle vragen van voormalige en huidige grenspendelaars met betrekking tot zowel Duitse als Nederlandse belastingen.

Beide digitale spreekuren duren van 10.15 uur tot 15.00 uur. Hebt u belangstelling voor een van deze digitale spreekuren, dan dient u zich hiervoor aan te melden door een mail te sturen naar spreekuur@euregio.eu onder vermelding van de naam van het spreekuur waaraan u wilt deelnemen.

Op de website www.grensinfopunt.eu is veel algemene informatie te vinden over deze onderwerpen en leest u de antwoorden op veel gestelde vragen.

Foto_samenwerking_advies