13 september | EUREGIO spreekuur voor grenspendelaars in Oeding

Einde corona uitzonderingsregels voor homeoffice

Werken in een buurland behoort voor veel inwoners van de grensstreek tot het dagelijks leven. Deze bijzondere situatie geeft aanleiding tot de meest uiteenlopende vragen over belastingen, ziektekostenverzekering of pensioenen, die het GrensInfoPunt (GIP) EUREGIO snel en zonder complicaties kan helpen beantwoorden.

In samenwerking met het Duitse Finanzamt biedt het GrensInfoPunt op 13 september 2022 vanaf 16:30 uur weer algemeen advies aan voormalige, huidige en toekomstige grenspendelaars in de Duitse gemeente Oeding. Momenteel ligt de nadruk op de corona uitzonderingsregels en homeoffice. “Voor de sociale verzekeringen gelden de uitzonderingsregels nog tot en met 31 december 2022”, zegt Coen van Dijk, adviseur bij het GrensInfoPunt EUREGIO. “Het is nu een goed moment om na te gaan welke de gevolgen zullen zijn per 1 januari 2023 voor uw eigen situatie.”

Deelname aan de EUREGIO spreekuur is gratis voor burgers. Voorafgaande inschrijving is echter vereist. Geïnteresseerden kunnen zelf de gewenste afspraak maken onder “evenementen” op  www.gipeuregio.eu. Het EUREGIO Grensinfopunt Gronau/Enschede kan vragen over het spreekuur ook telefonisch beantwoorden op (053) 46051-51.

Het EUREGIO-spreekuur in Oeding/D vindt plaats in het “Feuerwehrhaus” aan de Woorteweg 30. Verdere data voor spreekuren en adviesdagen, alsmede algemene informatie en antwoorden op veelgestelde vragen van grenspendelaars zijn te vinden op de website van het GIP EUREGIO.

Tijdens het EUREGIO spreekuur worden individuele vragen van grenspendelaars beantwoord

Foto: © GrensInfoPunt EUREGIO