13 april | Digitaal spreekuur | Gezinsbijslagen

Advies over kinderbijslag, ouderschapsverlofuitkeringen en meer voor grenspendelaars

Op 13 april 2022 houdt het GrensInfoPunkt EUREGIO een digitaal spreekuur met als thema gezinsbijslagen. Het aanbod is bestemd voor burgers die in Nederland en Duitsland werken en in het andere land wonen. Tijdens het spreekuur beantwoorden Nederlandse en Duitse deskundigen individuele vragen over kinderbijslag, kindgebonden budget of ouderschapsverlof, over Kindergeld, Kinderzuschlag, Elternzeit of Elterngeld. Een afspraak is vereist voor deze gratis dienst.

De dienstverlening van het GrenzInfoPunkt (GIP) aangeboden adviesdienst omvat vragen over wonen, werken en studeren aan de andere kant van de grens. Momenteel wordt de advies voornamelijk telefonisch of digitaal via de website www.grenzinfo.eu/eur verstrekt. Tot de dienstverlening behoren ook de Digitale Themaspreekuren Gezinsbijslagen om grenspendelaars antwoord te geven op vragen als “Welk recht heb ik op kinderbijslag in Nederland of ouderschapsuitkering in Duitsland?” of “Wordt het kindgebonden budget uit Nederland verrekend met de Duitse kinderbijslag?

Deskundigen van de bevoegde overheidsinstanties op het gebied van gezinsbijslagen, de Familienkasse, de Elterngeldstelle, het Bureau voor Duitse Zaken (SVB) en het GIP-team bieden hier individuele informatie in persoonlijke digitale gesprekken.

Het Digitale Themaspreekuur Gezinsbijslagen vindt plaats op 13 april 2022. Inschrijven kan tot 10 april via het contactformulier op www.grenzinfo.eu/eur of per e-mail naar spreekuur@euregio.eu.

Verdere Digitale Themaspreekuren Gezinsbijslagen zijn gepland voor 6 juli en 28 september 2022.

GIP EUREGIO | Digitaal spreekuur