X

Euregio jederzeit:

Schriftgrad
  • Vergrössern
  • Verkleinern
  • Normal

Aktuelle Grösse: 75%

Toeristische bedrijven en participatie

Voor alle informatie en deelnamemogelijkheden voor toeristische bedrijven en organisaties over de samenwerking in het EUREGIO-project "Grenzeloze Toeristische Innovatie  2" (GTI 2) verwijzen wij u graag naar de BtoB-website van uw Regionaal Bureau voor Toerisme in ons projectgebied Gelderland & Overijssel. De algemene informatie over GTI 2 vindt u op deze op deze pagina's. De taken van het EUREGIO T&R projectbureau liggen onder andere op het gebied van coördinatie, advies, uitvoering van de grensoverschrijdende thema-clusters en (financiële) ondersteuning bij het betreden van de buurlandmarkt.

Daarnaast verzamelen we ook relevante onderzoeksgegevens en doen we eigen onderzoek m.b.t. de toeristische Duitse markt en organiseren we (online) cursussen & trainingen, workshops, excursies en uitwisseling van Best-Practice-ervaringen.

Bent u geïnteresseerd in grensoverschrijdende samenwerking en promotie in het buurland? Aarzel dan niet om contact op te nemen met uw Regionaal Bureau voor Toerisme of met het Grensoverschrijdend Projectbureau voor Toerisme EUREGIO via toerisme@euregio.nl resp. 053-4605142.

Wilt u op de hoogte blijven? Meld u dan aan voor de zakelijke nieuwsbrief van uw Regionaal Bureau voor Toerisme en wordt partner van de campagne  "Das Andere Holland".


GTI 2 Academie

In het kader van de grensoverschrijdende GTI Academie worden er verschillende workshops, netwerkevenementen en bijeenkomsten in nauwe samenwerking met de regionale projectpartners georganiseerd. Onderwerpen zoals digitalisering, review management, creatie van user-generated content, social media campagnes, etc. zullen aan bod komen. Klik hier voor een impressie van de GTI Academy uit het verleden. 

Data van de GTI Academie 2020

Maandag 15 juni | 13.30 uur: "De Duitse gast en online Duits zoekgedrag"
Inhoud: In een uur krijgt u meer te weten over de Duitse gast, online marketing in Duitsland en tips om te werken aan uw Duitse positionering. Waar is de Duitser naar op zoek? Wat is het zoekgedrag en hoe kunt u ze het beste overtuigen om een bezoek te brengen aan uw bedrijf, stad of regio? Lotte Konietzny, Duitse Online Marketing specialist bij RED Online Marketing legt in deze GTI online academie uit hoe u de Duitse markt kunt benaderen, waar u rekening mee moet houden en beantwoordt graag uw vragen.
GTI online academie terugkijken »

Woensdag 24 juni | 13.30 uur: "Social media campagne voor de Duitse gast"
Slechts één stap over de grens en toch een heel andere doelgroep!  Hoe bereikt u de Duitse doelgroepen het beste via social media en waar moet u rekening mee houden?  Wilt u ook een social media campagne opzetten om de Duitse gast deze zomer te bereiken, neem dan deel. Anna Schmalöer, digitaal marketeer en social media expert bij Marotura neemt u stapsgewijs mee.
GTI online academie terugkijken »

Herfst 2020 (datum n.n.b.)| Groot grensoverschrijdend netwerkevenement
De exacte inhoud en de datum van het grensoverschrijdende evenement zullen afhankelijk van de Corona ontwikkelingen te zijner tijd worden bekendgemaakt.

Op basis van beschikbare onderzoeksgegevens en gehouden trainingen zijn tot nu toe zes - compact samengevatte - data & analyses en tips & trucs m.b.t. de Duitse markt gepresenteerd in de vorm van factsheets. Het doel van deze factsheets is om geïnteresseerde bedrijven en organisaties in hun moedertaal in een aansprekende en duidelijke vorm te voorzien van branchespecifieke informatie over de aangrenzende markt. De gepubliceerde factsheets zijn onderaan deze pagina te downloaden.

Uw kennis over de bewerking van de Duitse markt verdiepen kan ook online op momenten dat het u past. Hiervoor hebben wij samen met de Regionale Bureaus voor Toerisme online trainingen opgezet die speciaal voor u, onze projectpartners ontwikkeld zijn.
 

Grensoverschrijdende thema-clusters

Binnen het GTI 2 project worden verschillende grensoverschrijdende branche specifieke netwerkstructuren opgezet en verdiept.

Cluster vakantieparken en campings
Er is een cluster op het gebied van "kampeervakanties" gelanceerd om de grensoverschrijdende marketing en samenwerking voor bedrijven uit de campingsector in het Duits-Nederlandse grensgebied te bevorderen. In totaal wisselen 11 Nederlandse en 7 Duitse vakantieparken kennis uit brengen en zijn de websites identiek opgebouwd vanuit hetzelfde CMS. Zie www.hollandcampings.de & www.duitsland-campings.nl.

Citymarketingcluster
Nadat in eerste instantie contacten waren gelegd met potentiële partners aan Duitse en Nederlandse zijde en een onderzoek naar de belangstelling van samenwerking tussen Nederlandse en Duitse steden positieve reacties had opgeleverd, werd in juni 2017 een grensoverschrijdende kick-off bijeenkomst gehouden. Na een inspirerende presentatie door citymarketingdeskundige Martin Boisen werden ervaringen, contacten en eerste ideeën voor gezamenlijke projecten uitgewisseld. In 2018 werden de grensoverschrijdende netwerkbijeenkomsten voortgezet en werden "mystery checks" door bezoekers uit het buurland uitgevoerd. In februari 2020 vond in Ahaus de eerste bijeenkomst in GTI 2 plaats over het thema "Smart City". Het leverde veel nieuwe indrukken op met name op het gebied van de digitaliseringsmogelijkheden van een stad. De volgende netwerkbijeenkomst is gepland voor het najaar van 2020. Het is mogelijk om op elk moment deel uit te maken van het City Marketing cluster. Geïnteresseerde steden kunnen contact met ons opnemen via e-mail op toerisme@euregio.nl of telefonisch 053-4605142.

Cluster dag attracties & evenementen
In dit cluster verbinden we grensoverschrijdend bedrijven en organisaties met elkaar met vergelijkbare doelen en bieden we advies & mogelijk financiële ondersteuning op het gebied van grensoverschrijdende samenwerking, kennis uitwisseling, kwaliteitsverbetering en promotie in het buurland. Zo is er bijvoorbeeld een samenwerking tussen het Picasso museum in Münster en het Rijksmuseum Twenthe in Enschede en tussen de organisaties van de marathons in Enschede en Münster. Wilt u meer informatie over de mogelijkheden neemt u dan contact met ons op.

Cluster recreatieve route infrastructuur
In dit cluster stemmen de regionale recreatieve routebureaus met grondgebied aan de grens Achterhoek, Kreis Borken, Münsterland E.v., Grafschaft Bentheim, Twente en Vechtdal de plannen grensoverschrijdend met elkaar af. Het doel is de recreatieve routenetwerken op elkaar aan te sluiten en afspraken te maken over het beheer en onderhoud van de bewegwijzering en de digitale tweetalige informatie. Zo sluit o.a. het nieuw in te voeren knooppunten systeem in Münsterland en Graftschaft Bentheim bij verwachte invoering in 2021 straks naadloos aan bij de Nederlandse buurregio´s. Toeristische ondernemers en organisaties kunnen dan eenvoudig m.b.v. grensoverschrijdende knooppunten routes ontwikkelen en fietsers kunnen eenvoudig de grens over en in het buurland verder plannen.