X

Euregio jederzeit:

Schriftgrad
  • Vergrössern
  • Verkleinern
  • Normal

Aktuelle Grösse: 75%

GrensInfoPunt EUREGIO

Het GrensInfoPunt EUREGIO behelst advisering op maat voor wonen, werken en studeren in het buurland. Het advies wordt onafhankelijk, objectief en individueel gegeven, waarbij rekening wordt gehouden met specifieke regionale bijzonderheden.

De individuele advisering van werknemers, werkgevers, werkzoekenden, stagiairs, studenten, gepensioneerden, patiënten en consumenten vormt de kern. In samenwerking met de belastingdiensten en de pensioensinstanties worden speciale spreekuren voor belastingen en pensioenen georganiseerd. Juridische problemen van grenspendelaars worden geïnventariseerd en geanalyseerd. Mogelijke oplossingen worden meegenomen in het advieswerk. Naast de individuele begeleiding ontwikkelt de EUREGIO folders en brochures. Een kwaliteitsmanagement- en innovatieprogramma is bedoeld om processen en klantenservice te verbeteren.Het Grensinfopunt EUREGIO werkt samen met de andere Grensinfopunten die langs de Duits-Nederlandse grens worden opgericht.

Volledige informatie over het GrensInfoPunt EUREGIO vindt u op de gezamenlijke website van de GrensInfoPunten www.grensinfopunt.eu.

GrensWerk
Sinds november 2017 zetelt in de Agentur für Arbeit aan de Bahnhofstraße in Gronau een Duits-Nederlandse arbeidsbemiddeling. De Agenturen für Arbeit Coesfeld, Rheine en Nordhorn werken hier samen met Werkplein Twente en het GrensInfoPunt van de EUREGIO. Klikt u hier voor een film over het project “Grenswerk”.

Het Grensinfopunt EUREGIO maakt deel uit van het INTERREG V A-project “GIP EUREGIO”. Het project wordt deels gefinancierd door de Europese Unie in het kader van het INTERREG V A-Programma Deutschland-Nederland met middelen van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). Verdere cofinanciers zijn de provincies Gelderland en Overijssel, het ministerie van Economische Zaken van de deelstaat Noordrijn Westfalen en de Staatskanzlei van de deelstaat Nedersaksen, alsmede de (Land-) Kreise Borken, Emsland, Grafschaft-Bentheim en Steinfurt,de Regio´s Twente en Achterhoek, de gemeentes Hardenberg en Coevorden en de EUREGIO.