Follow us on:

Text Size
  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 75%

Vakantie bij de buren

Het grensgebied is extra aantrekkelijk voor toeristen en recreanten en biedt twee landen in één vakantie. Het landschap is in beide landen erg gevarieerd en biedt vele middelgrote steden, knusse dorpen en buurtschappen en talrijke bezienswaardigheden. Het grote aanbod aan mooi aangelegde fiets- en wandelpaden en de talloze musea en kastelen nodigen uit voor een bezoek.
Dagtochten, gezins-, campingvakanties en actieve vakanties in de grensregio zijn erg populair.

Onder de projectnaam 'Grenzeloze Toeristische Innovatie' (GTI) nodigen verschillende deelprojecten u uit om het grensgebied te ontdekken en te ervaren. Het project ondersteunt  kleine en middelgrote ondernemingen bij het verhogen van de kwaliteit en bij het netwerken tussen Duitse en Nederlandse bedrijven. In GTI werken de Regionale Bureaus voor Toerisme en het Grensoverschrijdend Bureau voor Toerisme bij de EUREGIO intensief samen met het toeristisch-recreatief MKB die over de landsgrenzen (willen) opereren.

Meer informatie over vakantie bij de buren vindt u op www.geheimoverdegrens.nl, www.kinder-vakanties.nl en www.grensbelevenis.nl.

Daarnaast willen we u wijzen op het regionale toeristische aanbod op de volgende websites:

www.emsland.com
www.grafschaft-bentheim-tourismus.de
www.osnabruecker-land.de
www.muensterland-tourismus.de 
www.buchen-holland.de