Follow us on:

Text Size
  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 75%

Werken in het buurland

Om het even of het nu om werkgevers, werknemers of gepensioneerden gaat – mensen die in een buurland werken of gewerkt hebben, hebben vaak veel vragen. Sociale verzekeringen en belastingen zijn in het buurland vaak anders geregeld. Om vragen van burgers te beantwoorden heeft de EUREGIO een informatiecentrum voor grenspendelaars in het leven geroepen: het GrensInfoPunt EUREGIO. Naast een adviserende rol, inventariseert en analyseert het GrensInfoPunt EUREGIO ook juridische problemen van grenspendelaars om de belemmeringen voor de mobiliteit weg te nemen.

Hebt u vragen over het werken in het buurland? Kijk dan voor informatie op de pagina van het GrensInfoPunt EUREGIO (advies voor grensgangers) of GrensWerk (grensoverschrijdende arbeidsbemiddeling in samenwerking met het GrensInfoPunt).

GrensWerk

Op zoek naar een nieuwe baan in Nederland of Duitsland? Wilt u hierin ondersteuning, neem dan contact op met "GrensWerk" in Gronau. Bij dit informatie- en bemiddelingsbureau voor grensoverschrijdende mobiliteit werken EURES-adviseurs van de Agentur für Arbeit Coesfeld, de Nederlandse gemeente Enschede, Werkplein Twente en het EUREGIO-GrensInfoPunt sinds eind 2017 nauw samen als een team.

Afspraken met de Duitse en Nederlandse collega's van de arbeidsbureaus kunnen van maandag tot en met vrijdagochtend worden gemaakt bij de Agentur für Arbeit, Bahnhofstraße 39, 48599 Gronau, Duitsland, op 0049 (0) 2562/9334-29. Op maandag en woensdag wordt het team aangevuld met een adviseur van de GrensInfoPunt EUREGIO. Iedereen die vragen heeft over sociale zekerheid en gezinsuitkeringen of informatie nodig heeft over belastingen om een beslissing te nemen over het werken over de grens in het andere land, kan hier advies en bemiddeling krijgen.