Follow us on:

Text Size
  • Increase
  • Decrease
  • Normal

Current Size: 75%

Kunstverbinding

Quelle: 

EUREGIO

Kunst en cultuur hebben de eigenschappen om mensen over de grens heen op een laagdrempelige manier met elkaar te verbinden. Toch blijkt dat de grens voor kunst- en cultuurmakers vaak nog een barrière is en een grensoverschrijdend platform ontbreekt. Met het project taNDem wordt de kunst-, cultuur- en erfgoedsector in het grensgebied dichter bij elkaar gebracht.

In de periode 2018-2020 zullen Nederlandse en Duitse kunstenaars en cultuurmakers in tandems uitdrukking geven aan vraagstukken van deze tijd, die ook voor het grensgebied actueel zijn.  Hiervoor kunnen zij subsidie ontvangen.

Het project is gericht op zowel professionele als ook amateur kunst- en cultuurmakers. Tijdens een jaarlijkse barcamp kunnen kunstenaars en cultuurmakers elkaar ontmoeten, ideeën uit wisselen en tandems vormen. De daaruit voortvloeiende initiatieven worden gedurende het themajaar omgezet en actief door de inwoners van de grensregio beleefd. Meer informatie over taNDem vindt u op www.tandemkunst.eu.

Op 12 april 2018 vond het eerste grensoverschrijdende kunst- en cultuurbarcamp van het project taNDem plaats. Bekijk hier de video over het barcamp.

Achter taNDem staat het INTERREG V A project “Kunstverbinding – Kunstverbindung”. Binnen dit project werken de EUREGIO, Cultuurmij Oost, Münsterland e.V., Emsländische Landschaft e.V., de Stadt Osnabrück, de Landkreis Osnabrück en de Provincies Gelderland en Overijssel samen aan het versterken van de kunst-, cultuur- en erfgoedsector in het grensgebied en het opbouwen van een duurzaam Duits-Nederlands netwerk.

Het project “Kunstverbinding - Kunstverbindung” wordt in het kader van het INTERREG V A programma Deutschland-Nederland medegefinancierd door het Europese Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), de Provincies Gelderland en Overijssel, het Niedersächsische Ministerium für Bundes- und Europaangelegenheiten en het Wirtschaftsministerium des Landes NRW.