X

Euregio jederzeit:

Schriftgrad
  • Vergrössern
  • Verkleinern
  • Normal

Aktuelle Grösse: 75%

Grenzeloze Toeristische Innovatie "GTI"

Doel van het EUREGIO-project 'Grenzeloze Toeristische Innovatie' (GTI) is het ondersteunen van kleine en middelgrote toeristische ondernemingen in het EUREGIO-gebied. Bereiken van de gewenste doelgroep en vergroten van het aantal gasten uit het buurland staan daarbij op de eerste plaats. Hulp bij het leggen van grensoverschrijdende contacten en stimulering van de grensoverschrijdende samenwerking is een wezenlijk bestanddeel van het project.
Evenals toeristische advisering omtrent het bereiken van de Duitse doelgroep.
In de grensoverschrijdende academie worden trainingen, scholingen, cursussen en excursies aangeboden met uitwisseling van Best-Practices en ervaringen. Het programma is afgestemd op de behoeften van de ondernemers en organisaties.
Net als in het voorafgaande project (Toerisme Marketing Grensregio INTERREG IV) bestaat voor bedrijven de mogelijkheid om gezamenlijk aan marketing in het buurland te doen. Daarvoor blijven de overkoepelende merken 'Geheim over de Grens' en 'Das Andere Holland' bestaan. De activiteiten bestaan uit bezoek aan beurzen en publieksmanifestaties, persbewerking, verspreiding brochures en vooral online marketing.
Concrete mogelijkheden voor grensoverschrijdende samenwerking tussen Duitse en Nederlandse bedrijven bestaan in de op te richten innovatieclusters (rond bijv. thema´s als kamperen, kuren, actief, streekproducten, e.d.). Bij het selecteren van geschikte thema´s wordt rekening gehouden met de wensen en behoeften van de toeristische organisaties en het toeristisch-recreatieve bedrijfsleven.

Een link voor deelname aan het project 'Grenzeloze Toeristische Innovatie' (GTI), en voor de evaluatie van het afgesloten project (Toerisme-Marketing Grensregio INTERREG IV) vindt u hier.

Het project "Grenzeloze Toeristische Innovatie" (GTI) wordt deels gefinancierd door de Europese Unie in het kader van het INTERREG V A-Programma Deutschland-Nederland met middelen van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). 

Projectpartners zijn de Münsterland e.V., de Tourismusverband Osnabrücker Land, Grafschaft Bentheim Tourismus, Emsland Touristik, MarketingOost, Stichting Achterhoek Toerisme, RBT Arnhem-Nijmegen, RBT Rivierenland, VisitVeluwe en EUREGIO.