Euregio jederzeit:

Schriftgrad
  • Vergrössern
  • Verkleinern
  • Normal

Aktuelle Grösse: 75%

Experiment Grens

De EUREGIO is met het “Experiment Grens” gestart! Zo kun je gewoon eens een keer testen hoe het is om als grensganger in het buurland te werken. Wij brengen het contact tot stand met bedrijven die een grensoverschrijdende snuffeldag aanbieden. Interesse? Neem contact op met Stéphanie Woldringh (s.woldringh@euregio.eu)! 

EUREGIO introduceert Experiment Grens

De EUREGIO is gestart met het “Experiment Grens”! Sinds 1 maart kunnen werknemers gewoon eens een keer makkelijk en laagdrempelig testen hoe het is om als grensganger in het buurland te werken. En omgekeerd biedt het ondernemers de mogelijkheid eens te testen hoe het is om een werknemer uit het buurland in dienst te hebben. We zijn benieuwd hoe werkgever en werknemer de ontmoeting ervaren. Daaruit kunnen ook wij leren! Hoe verloopt het eerste contact? Zijn er (cultuur)-verschillen of toch meer overeenkomsten? Hoe gaat het met de taal?

Hoe werkt Experiment Grens?
Via onze Facebook-Pagina en via onderstaande download kunnen geïnteresseerde werknemers bekijken welke bedrijven zich beschikbaar gesteld hebben voor Experiment Grens. Zo kun je bijvoorbeeld bij een bakkerij snuffelen of bij een groothandel meelopen. Stuur ons een berichtje via Facebook of mail ons en dan brengen wij het contact met het beoogde bedrijf tot stand. Zodat jullie direct en eenvoudig een datum voor de snuffelstage kunnen afspreken.

Voor wie is Experiment Grens bedoeld?
Experiment Grens richt zich tot iedereen die belangstelling voor een professionele sprong over de grens heeft: Van scholieren en MBO/HBO/WO-studenten die zich willen oriënteren op de arbeidsmarkt en hun mogelijkheden willen verkennen, tot werknemers met jarenlange arbeidservaring van alle opleidingsniveaus die nieuwsgierig zijn, zich willen verbreden of misschien zelfs de volgende stap in hun carrière in het buurland wil zetten.
We richten ons natuurlijk ook tot werkgevers: heb je een bedrijf in het grensgebied en wil je graag eens een snuffelstagiair uit het buurland opnemen? Stuur ons een korte introductie tekst en de link naar de website van het bedrijf. De tekst en de link zullen wij op de Facebook-pagina “Experiment Grens” delen, zodat we het bedrijf kunnen voorstellen. We verheugen ons op ieder bedrijf dat samen met ons de euregionale arbeidsmarkt wil versterken.

Hoe is Experiment Grens ontstaan?
Het idee voor het “Experiment Grens” is ontstaan omdat we ons na de afsluiting van het “Pact: Arbeidsmarkt over de grens!” eind 2017 verder voor een gezamenlijke, transparante grensoverschrijdende arbeidsmarkt willen inzetten. Een snuffeldag bij een bedrijf in het buurland draagt bij aan het beter leren kennen van elkaar. Tevens draagt zo’n dag bij aan het wegnemen van mogelijke (mentale) horden en vooroordelen over het werken als grensganger.
Interesse? Neem dan contact op met Stéphanie Woldringh (s.woldringh@euregio.eu of bel 053 - 4605154)!